Skip to content

Google Search Console – Sådan optimerer du din hjemmeside

Google Search Console er et gratis værktøj fra Google, som hjælper dig med at overvåge din hjemmesides performance og forbedre dens rangering på Google. Her er, hvordan du bruger det:

Sådan bruger du Google Search Console

 • Tilføj din hjemmeside til Google Search Console
 • Opsæt de områder, som du vil optimere
 • Indsend en sitemap
 • Brug de tilgængelige metrics til at justere og rapportere din hjemmesides performance

Sådan tilføjer du din hjemmeside til Google Search Console

 1. Log ind på din Google-konto
 2. Åbn Google Search Console
 3. Tilføj din hjemmeside
 4. Verificer din ejerskab af hjemmesiden ved at tilføje dit domæne eller URL-præfiks

Sådan opsætter du de områder, som du vil optimere

Du kan oprette tre typer af rapporter i Google Search Console:

 • Performance – viser dig, hvordan din hjemmeside rangerer på Google
 • Dækning – viser dig, hvilke sider på din hjemmeside Google har indekseret
 • Sitemaps – viser dig, hvilke sider på din hjemmeside du har sendt til Google

For at oprette en rapport skal du klikke på den relevante fane i venstre side og følge instruktionerne.

Sådan indsender du en sitemap

En sitemap er en fil, som indeholder en liste over alle sider på din hjemmeside, som du vil have Google til at indeksere. For at indsende en sitemap i Google Search Console skal du følge disse trin:

 1. Opret en sitemap
 2. Indsend sitemapen i Google Search Console

Sådan bruger du metrics til at justere og rapportere din hjemmesides performance

Google Search Console giver dig adgang til en række metrics, som kan hjælpe dig med at forbedre din hjemmesides performance på Google. Disse inkluderer:

 • Impressions – antallet af gange, din hjemmeside er blevet vist i søgeresultaterne
 • Klik – antallet af gange, din hjemmeside er blevet klikket på i søgeresultaterne
 • Gennemsnitlig placering – den gennemsnitlige position din hjemmeside har haft i søgeresultaterne

For at bruge Google Search Console skal du have adgang til din hjemmesides kildekode eller administrere den via Google Analytics. Når du har tilføjet din hjemmeside til Google Search Console, kan du få adgang til en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at forbedre din synlighed i søgeresultaterne. Her er nogle af de vigtigste funktioner:

1. Præstationsrapporter

Præstationsrapporter giver dig en oversigt over, hvordan din hjemmeside klarer sig i søgeresultaterne. Du kan se antallet af visninger, klik og den gennemsnitlige placering for hver side på din hjemmeside, samt søgeordene, der er brugt til at finde din hjemmeside. Du kan også se, hvilke sider der har de bedste og dårligste præstationer, og hvorfor de gør det godt eller dårligt.

2. Dækningsrapporter

Dækningsrapporter giver dig en oversigt over, hvilke sider på din hjemmeside der er blevet indekseret af Google, og hvilke der ikke er. Du kan se, hvilke sider der har fejl eller problemer, der hindrer Google i at indeksere dem korrekt. Dette kan hjælpe dig med at identificere og løse tekniske problemer, såsom broken links eller dårlig webstruktur.

3. Søgeanalyserapporter

Søgeanalyserapporter giver dig indsigt i, hvordan folk søger efter din hjemmeside og dine produkter eller tjenester. Du kan se, hvilke søgeord der bruges til at finde din hjemmeside, og hvor mange gange din hjemmeside er blevet vist i søgeresultaterne for hvert søgeord. Dette kan hjælpe dig med at optimere dine søgeord og forbedre din synlighed i søgeresultaterne.

Links til din hjemmeside viser dig, hvilke andre hjemmesider der linker til din hjemmeside, og hvilke sider på din hjemmeside der har flest links. Dette kan hjælpe dig med at identificere muligheder for at få flere links til din hjemmeside, og forbedre din hjemmesides autoritet og placering i søgeresultaterne.

5. Mobilvenlighed

Mobilvenlighed viser dig, om din hjemmeside er mobilvenlig og optimeret til mobilvisning. Med en stadig større andel af søgninger, der foretages fra mobile enheder, er det vigtigt at have en hjemmeside, der fungerer godt på både desktop og mobile enheder.

Som du kan se, er Google Search Console et uundværligt værktøj til enhver hjemmesideejere, der ønsker at forbedre deres synlighed og placering i søgeresultaterne. Ved at bruge de forskellige funktioner i Google Search Console kan du optimere din hjemmeside på en række måder og opnå bedre resultater. Nogle af de mest effektive metoder inkluderer:

 • Identificere og rette tekniske problemer, som f.eks. crawl-fejl og fejl på sideniveau.
 • Sikre, at dit websted har en korrekt struktur og sitemap.
 • Optimere dine sider og indhold med relevante søgeord.
 • Overvåge og analysere din trafik og brugeradfærd.

Ved at gøre brug af disse funktioner og metoder kan du forbedre din hjemmesides synlighed og øge trafikken fra søgemaskinerne. Og jo mere trafik, du får fra søgemaskinerne, jo flere muligheder har du for at konvertere disse besøgende til kunder eller kunder til tilbagevendende kunder.

Så hvorfor vente? Gå til Google Search Console og begynd at forbedre din hjemmesides placering og synlighed i søgeresultaterne i dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *